//
you're reading...
Articles d'opinió

Nous temps

Arran les protestes iniciades el 15 de maig de 2011 que posaren de manifest en l’escena pública els efectes de la crisi multidimensional que patim; ciutadans i ciutadanes, indignats i indignades de tot arreu decidirem dir “prou”. Les mobilitzacions dutes a terme resultaren una fita en la nostra història recent, caracteritzada per l’apatia generalitzada, i de la qual podem sentir-nos plenament orgullosos. Tanmateix, l’espontaneïtat del moment impedí forjar una base sòlida mitjançant la qual poder construir una alternativa fonamentada i seriosa al sistema polític i econòmic actual. Per eixe motiu, els participants de l’acampada d’Alzira durant l’estiu, i des de la sana autocrítica, hem elaborat amb perseverança un document per resoldre problemes diversos d’organització i dotar-nos d’un missatge fort i coherent.

El projecte elaborat representa el següent pas del “prou”. Una forma realista i possible d’aconseguir els canvis desitjats mitjançant un programa a curt termini i una estratègia a llarg termini. Entenem que el camí cap a aquesta nova forma d’organització social passa per la construcció d’un moviment que tinga com a objectiu canviar la societat començant ací i ara. Un moviment que ha d’apuntar explícitament cap a un canvi sistèmic, així com un canvi paral·lel en els nostres sistemes de valors mitjançant una estratègia de transició. Aquesta estratègia comporta una implicació gradual d’un nombre cada vegada major de persones en un nou tipus de política (la política entesa com l’autogestió de la societat per part dels seus membres) i una transferència paral·lela de recursos econòmics (treball, capital, terra) fora de l’economia de mercat, cap a un nou sector econòmic controlat democràticament i posseït col·lectivament per la ciutadania.

L’Assemblea Ciutadana d’Alzira, té doncs com a objectiu immediat convertir-se en una institució ciutadana que esdevinga un contrapoder eficaç a les institucions polítiques de l’Estat i al sistema econòmic relacionat amb aquest; i en un futur a llarg termini arribar a poder substituir-los de forma natural i pacífica.

Tota la informació detallada i al complet la podeu trobar en les diferents pestanyes de nostre bloc. Per altra banda, si vols participar en l’Assemblea Ciutadana d’Alzira com a membre o com a col·laborador, aclarir qualsevol dubte o qualsevol altra qüestió, pots posar-vos en contacte amb nosaltres en el correu acalzira@gmail.com

Finalment, volem informar que en les properes setmanes es realitzarà una assemblea per establir les línies d’actuació dels mesos pròxims. Així, demanem a aquells interessats i interessades en proposar iniciatives i implicar-se en elles, que elaboren un dossier detallat per a poder presentar-les i dur-les a terme.

About Assemblea Ciutadana d'Alzira

Bloc informatiu de l'assemblea municipal de ciutadans i ciutadanes de la ciutat d'Alzira.

Debats

Encara no hi ha cap comentari.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

Estadístiques

  • 1.732 visites
A %d bloguers els agrada això: